آیا دلایل ریجکت ویزا را میدانید؟ آیا میدانید در صورت ریجکت شده ویزا باید چه اقداماتی انجام دهید؟ ما در این بخش از سایت مهاجرتی پارسیان اپلای قصد داریم تا شما را با تمامی دلایل ریجکت ویزا آشنا کرده و همچنین اقدامات لازم جهت رفع آن را بهطور کامل مورد بررسی قرار خواهیم داد. تا انتهای این مقاله با موسسه مهاجرتی پارسیان اپلای باشید.
بررسی کامل دلایل ریجکت ویزا
قبل از هر چیزی افراد باید بدانند که ریجکتی ویزا یعنی چه؟
زمانی که فردی اقدام به دریافت یکی از ویزاهای توریستی، اقامتهای کوتاه مدت و یا بلند مدت میکند و تصمیمی که سفارت مربوطه در خصوص ارائه اجازه ورود یا اعطای اقامت خواهد گرفت بنا به دلایلی منفی باشد، به آن ریجکتی ویزا گفته خواهد شد، که این ریجکتی ویزا به صورت سالیان زیاد به عنوان تاریخچه سفر در پاسپورت شخص متقاضی باقی خواهد ماند و افسر ویزا میتواند به این امر دسترسی داشته باشد.
توجه داشته باشید که یکی از نکات بسیار قابل توجه و مهمی که باید در این قسمت به آن پرداخت این است که ریجکت شدن ویزا با ریفیوز شدن (Refuse) متفاوت است. زمانی که فرد متقاضی همه مدارک خود را به طور کامل به سفارت ارائه داده و به موقع و با نظم به سفارت مراجعه کرده است، اما از نظر افسر ویزا صلاحیت این شخص جهت ورود به کشور مقصد تایید نشود، اصطلاحا گفته میشود که ویزای شخص ریجکت شده است. اما زمانی که پرونده متقاضی ناقص بوده و دارای کم و کاستیهایی باشد، آن پرونده رد شده یا اصطلاحا ریفیوز خواهد شد، که در این حالت فرد متقاضی این امکان را دارد که در وقتی دیگر اقدامات لازم جهت ارائه مدارک و همچنین درخواست اخذ ویزا و اقامت خود از سفارت مربوطه را انجام دهند.
دلایل اصلی ریجکت ویزا
-
اقدامات جنایی گذشته یا فعلی
باید توجه داشته باشید که شرایط و اقدامات فعلی و یا حتی گذشته متقاضی میتواند در تصمیمگیری افسر کنسولی جهت صدور ویزای شخص متقاضی بسیار مهم و تاثیرگذار باشد. در این شرایط، احتمال این امر یعنی ریجکتی ویزا بسیار زیاد میباشد، چراکه تشخیص داده خواهد شد که فرد متقاضی ممکن است تهدیدی برای امنیت داخلی یا ثروت عمومی کشور (به عنوان مثال تروریسم، کودک آزاری، اعتیاد، سایر جرایم جدی) و سیاست عمومی باشد.
-
اسناد سفر دروغین
بسیاری از افراد سعی دارند که اسنادی جعلی و دروغین جهت اقدام به دریافت ویزا، به کنسولگری مربوطه ارائه دهند. آنها در تلاشند که هویت خود را به دروغ معرفی کرده و با استفاده از هویت دروغین و جعلی اقدام به انجام این امر میکنند، که این کار علاوه بر ریجکتی مطلق ویزا، عواقب جدی و نامطلوبی را در پی خواهد داشت.
-
عدم ارائه توضیحات کافی برای هدف اقامت
یکی دیگر از دلایل کنسولگری برای ریجکتی ویزای متقاضیان، ارائه ندادن توضیحات کافی و توجیه لازم برای هدف و شرایط از سفر و همچنین اقامت متقاضیان میباشد، که شامل موارد زیر خواهد بود:
- عدم ارائه صلاحیت شغلی و شغل متناسب با وضعیت مالی ارائه شده
- عدم توانایی در ارائه اسنادی که هدف سفر و اقامت در کشور مورد نظر را تأیید کند
- عدم امکان ارائه اظهارنامههای تغییر ناپذیر درباره هدف سفر و اقامت
-
ارائه پاسپورت مخدوش
یکی دیگر از دلایل ریجکت ویزا ارائه گذرنامهای است که در شرایط خوبی نگهداری نشده، که این موضوع میتواند در صورتی اتفاق بیافتد که صفحات گذرنامه فرد متقاضی در گم شده باشد و یا آسیب دیده باشد.
-
عدم ارائه تمکن مالی مناسب
دلیل دیگری که میتواند در ریجکت شدن ویزا تاثیر گذار باشد، نداشتن دلایل کافی جهت اثبات تمکن مالی متقاضی برای مدت اقامت در کشور مقصد و یا بازگشت به کشور مبدا خواهد بود. که این موضوع شامل موارد زیر میباشد:
- عدم ارائه صورتهای مالی بیش از ۱ماه از تاریخ درخواست
- عدم استفاده از صورت حساب جاری (ارائه اظهارات کارت اعتباری به صورت جایگزین)
- نداشتن دارایی کافی در صورتهای مالی ارائه شده
- ارائه چک مسافرتی که نام متقاضی را نداشته باشد
-
پاسپورت منقضی
انگیزه دیگر برای اقدام به ریجکت ویزا از سوی افسر کنسولگری، میتواند ارائه گذرنامهای باشد که برای سفارت یا کنسولگری قابل قبول نمیباشد. که این موضوع به صورت زیر طبقه بندی شده است:
– ارائه گذرنامهای که مدت اعتبار آن کمتر از ۳ ماه پس از بازگشت از بازدید از کشور مورد نظر نباشد
– ارائه گذرنامهای که فاقد دو صفحه خالی برای ویزا باشد
– ارائه دفترچه تاریخچه سفر به جای گذرنامه معتبر
– ارائه گذرنامه معتبر قدیمی تر از ۱۰ سال
-
گواهی تولد یا ازدواج غیر قابل قبول
این مورد میتواند یکی از اصلیترین دلایل ریجکت ویزا برای فرد متقاضی باشد که موارد زیر را شامل میشود:
- عدم ارائه گواهی مورد تأیید مقامات رسمی، یعنی وزارت کشور
- عدم ارائه گواهی به زبان غیر انگلیسی ترجمه شده توسط مترجم
- عدم اثبات گواهی ازدواج قانونی (ارائه سند ازدواج موقت به جای آن)
- عدم ارائه گواهی تولد قانونی
- عدم امکان ارائه سند قانونی برای حضانت کودک (در صورت تنها بودن یک والد)
- عدم امکان ارائه اسناد قانونی فرزند خواندگی (درصورت داشتن فرزند خوانده)
-
بیمه مسافرتی نا معتبر
این مورد شامل عدم توانایی فرد در ارائه پوشش مناسب بیمه نامه برای مدت زمان اقامت خود در مقصد خواهد بود، که موارد زیر را در بر خواهد داشت:
- عدم ارائه پوشش بیمه نامه به میزان پیش بینی شده.
- عدم ارائه بیمه مسافرتی که جوابگوی بازگشت متقاضی در کشور خود نباشد. (ویزای توریستی)
- عدم امکان ارائه بیمه نامه که شرکت ارائه کننده آن در سراسر کشور مقصد معتبر باشد.
-
عدم ارائه مدرک اسکان و اقامتگاه فرد متقاضی
و در انتها یکی از دیگر از عوامل و دلایل ریجکت ویزا، عدم توانایی شخص در نحوهی صحیح نشان دادن محل اقامت او در خارج از کشور خواهد بود که به دو صورت خواهد بود:
- فرد متقاضی قادر به ارائه مدرکی از رزرو هتل یا اجاره نباشد
- عدم ارائه مدرکی درباره تور (توریستی)
اقدامات پس از ریجکت ویزا
اگر شخصی اقدام به دریافت ویزا کرده و این درخواست ریجکت شود، قطعا دلایلی را در بر دارد، بنابراین شخص متقاصی به دنبال دلایل ریجکت ویزا بوده و پس از آن اقدامات لازم جهت رفع این موضوع را انجام دهد. چراکه اگر ریجکتی ویزای متقاضی یک اشتباه بوده و ناعادلانه باشد، او میتواند با کمک گرفتن از موسسات حقوقی معتبر، و در اختیار گرفتن وکیلان خبره و مجرب، به دادگاههای کشور مقصد مراجعه کرده و در جهت رفع و حل ریجکتی ویزای خود اقدام نماید. در اختیار گرفتن وکلای زبده و حرفهای به متقاضیان کمک خواهد کرد که از ریجکت شدن ویزای خود در امان بوده و به راحتی در این امر به موفقیت خواهند رسید.