برای آشنایی با صفر تا صد قوانین و شرایط مهاجرت تحصیلی به آمریکا، کلیک کنید
کشور آمریکا یکی از قدرتمندترین و ثروتمندترین کشورها در جهان است که همه ساله پذیرای مهاجران بسیاری از سرتاسر دنیا است. سطح بالای علمی در دانشگاههای آمریکا موجب شده است که دانشجویان و محصلان بسیاری رویای زندگی و تحصیل در این کشور را در سر بپرورانند. اما شرایط زندگی دانشجویی در آمریکا چگونه است؟ چگونه میتوان پس از مهاجرت تحصیلی آمریکا هزینههای زندگی و شهریه دانشگاه را پرداخت کرد؟ دانشجویان پس از کمی اقامت در کشور آمریکا با چه مشکلاتی مواجه میشوند؟ در این مقاله قصد داریم به زندگی دانشجویی در آمریکا و هزینههای مربوط به آن بپردازیم. با پارس آنلاین همراه شوید.
شرایط و هزینه زندگی دانشجویی در آمریکا چگونه است
دانشگاههای آمریکا به صورت کلی به دو دسته مراکز دولتی و مراکز خصوصی تقسیم میشوند. پشتیبانی دانشگاههای دولتی آمریکا با خود دولت است، اما توجه کنید که این به معنی رایگان بودن تحصیلات نیست. تنها شرایطی که در آن میتوانید از تحصیلات رایگان بهرهمند شوید استفاده از بورسیه تحصیلی است که شرایط مخصوص به خود را دارد. دانشگاههای خصوصی نیز همانطور که از نامشان پیداست به صورت خصوصی اداره میشوند و معمولاً شهریه بیشتری برای تحصیل در این دانشگاهها لازم است.
معمولاً دانشجویان تحصیل در دانشگاههای دولتی را ترجیح میدهند، زیرا با نداشتن فاند و بورسیه تحصیلی، تامین شهریه دانشگاههای دولتی در کنار دیگر هزینههای زندگی راحتتر است. لازم به ذکر است که در صورت تمایل برای مهاجرت باید شهریه سال اول را داشته باشید. گاهی میتوان شهریه سالها بعدی را به کمک فاند یا وامهای دانشگاه تامین کرد. لذا با کمی تحقیق و مشورت، میتوانید تا حد زیادی از تامین مخارج خود مطمئن باشید.
همانطور که پیشتر گفتیم از مهمترین مسائلی که دانشجویان بینالمللی در آمریکا باید به آن توجه داشته باشند، تامین هزینه برای پرداخت اجاره مسکن است. طبق قانون خانهای که در آن اقامت دارید باید بیمه باشد. هزینه بیمه نیز چیزی در حدود 12 هزار دلار بوده که پرداخت آن به طور کامل بر عهده شخص است. هزینه اجاره یک آپارتمان یک خوابه در شهر دالاس حدود 700 دلار برآورد شده است؛
در حالی که برای اجاره همین آپارتمان در کالیفرنیا باید بیش از 1000 دلار پرداخت کنید. به طور کلی هزینههای مربوط به تهیه مواد غذایی و خوراکی در آمریکا نسبت به درآمد مردم بسیار مناسب و کم است؛ اما هزینههای دارو و درمان بسیار بالا هستند. بدین ترتیب بهتر است در صورت زندگی دانشجویی در آمریکا مراقب سلامت خود بوده و بیش از درمان به پیشگیری اهمیت دهید.
شرایط آب و هوایی در آمریکا چگونه است
یکی دیگر از نکاتی که بهتر است پیش از آغاز زندگی دانشجویی در آمریکا به آن توجه داشته باشید، شرایط آب و هوایی در این کشور است. آب و هوای آمریکا به دلیل وسعت بالای این سرزمین و همچنین پراکندگی کشور در نقاط مختلف بسیار متغیر است. شرایط آب و هوایی در آمریکا به صورت کلی معتدل است. در ایالتهای هاوایی و فلوریدا آب و هوای گرمسیر، در ایالت آلاسکا آب و هوای سردسیری، و در قسمتهای جنوبی و جنوب غربی نیز میتوانید انتظار آب و هوای خشک داشته باشید. به صورت کلی ایالتهای شمالی آمریکا آب و هوای بسیار سردتری دارند
بیشتر بخوانید» به منظور آشنایی با روشهای مهاجرت به آمریکا روی لینک داده شده کلیک کنید.
در حالی که حرارت بخشها و ایالات جنوبی کشور آمریکا به ندرت به زیر صفر درجه میرسد. ایالتهای شمال غربی آمریکا که در مجاورت اقیانوس آرام هستند آب و هوای معتدلی دارند. ایالتهای شمال شرقی نیز که به غرب میانه آمریکا نزدیک هستند آب و هوای مرطوب دارند.
در فصل زمستان آب و هوای ایالتهای جنوبی متعادل است، در حالی که در بخشهای شمالی میتوان شاهد برفهای سنگین بود. در فصل بهار آب و هوای کشور آمریکا کمی گرمتر میشود. این فصل بهترین زمان برای سفر به این کشور است. در این زمان در قسمتهای مرکزی کشور میتوان طوفان و بارانهای سیلآسا را مشاهده کرد. با فرا رسیدن فصل تابستان میتوانید آب و هوایی متعادل را در بخشهای شمالی کشور مشاهده کنید؛ در حالی که در بخشهای جنوبی آب و هوای گرم و خشک حاکم است. فصل تابستان بهترین زمان برای تفریحات ساحلی به حساب میآید.
در فصل پاییز دمای کشور پایینتر آمده و با نزدیکی به زمستان کاهش پیدا میکند. البته معمولاً در این فصل میتوان بارش کمی را در بخشهایی مانند کالیفرنیا مشاهده کرد؛ این در حالی است که در بخشهای شمالی میتوان اولین بارش برف سال را تجربه کرد.
با زندگی دانشجویی در آمریکا با چه مشکلاتی روبرو میشوید
بسیاری از افراد تصور میکنند زمانی که به خاک آمریکا وارد شوند دیگر برای داشتن زندگی، شغل، و شرایط تحصیلی خود نگرانیای نخواهند داشت. این تفکر در صورتی است که مشکلات مهاجرت پس از رسیدن به مقصد میتوانند همچنان ادامه داشته باشند. اگر شما نیز از دسته افرادی هستید که قصد دارند از کشور خارج شوند و رویاهای خود را در شرایط بهتری دنبال کنند، بهتر است درباره مشکلاتی که ممکن است با آنها مواجه شوید نیز بدانید. زندگی دانشجویی در آمریکا آنچنان که تصورش را میکنید آسان نیست. کنترل و مدیریت تحصیل در دانشگاه و تامین مخارج و نیازهای زندگی به صورت همزمان میتواند کاری بسیار مشکل و طاقتفرسا باشد. برخی از مهمترین مشکلاتی که ممکن است پس از مهاجرت تحصیلی آمریکا با آنها روبرو شوید عبارت است از:
تامین هزینه زندگی و تحصیل
یکی از مهمترین و بزرگترین مشکلاتی که بر سر راه مهاجران آمریکا وجود دارد تامین هزینه زندگی و تحصیلات است. آمریکا را میتوان یکی از گرانترین کشورها برای مهاجرت و اقامت دانست. به طور کلی از جمله سنگینترین هزینهها میتوان به شهریه دانشگاه و همچنین قبوض مختلف اشاره داشت. هزینه قبضهای مختلف مانند آب، برق، تلفن ،اینترنت، و… بسیار بالا هستند و قسمت قابل توجهی از درآمد شما صرف پرداخت آنها میشود. واضح است که در صورت عدم پرداخت به موقع از سمت شما، سرویس مربوطه قطع خواهد شد. البته بهتر است پیش از پرداخت قبضها به پرداخت هزینه اجاره نیز توجه کنید. هزینه اجاره مسکن میتواند از شهری به شهری دیگر کاملاً متفاوت باشد. در هر صورت باید پیش از هر چیز این هزینهها را در لیست خود داشته و برای تامین آنها تلاش کنید.
مورد دیگری که بخش بزرگی از هزینههای دانشجویان آمریکایی را به خود اختصاص میدهد، شهریه دانشگاهها و مراکز آموزش عالی است. هزینه مراکز آموزش عالی را میتوان به صورت میانگین، سالانه 5 تا 50 هزار دلار در نظر گرفت. این مبلغ با توجه به دانشگاه مورد نظر و رشته تحصیلی متفاوت خواهد بود. نکته دیگری که باید به آن توجه داشته باشید تفکیک ملیتی در دانشگاههای آمریکا است. این بدین معنی است که دانشگاههای آمریکا شهریه متفاوتی را از دانشجویان داخلی و خارجی دریافت میکند. البته دانشجویان اجازه دارند که همزمان با تحصیل خود به کاری پاره وقت با ساعات کاری محدود نیز مشغول شوند تا بتوانند بخشی از هزینه زندگی دانشجویی در آمریکا را جبران کنند.
شهریه دانشگاه های آمریکا چقدر است؟
شهریه دانشگاه های مختلف آمریکا نیز با توجه به فاکتورهای مختلفی همچون دولتی یا خصوصی بودن، اعتبار و امکانات دانشگاه و همچنین مقطع تحصیلی مورد نظر، متفاوت است. به طور میانگین هزینه تحصیل در ارزان قیمت ترین دانشگاه آمریکا به صورت سالانه، تقریبا 5 هزار دلار و هزینه تحصیل در گران قیمت ترین دانشگاه آمریکا به صورت سالانه، 50 هزار دلار برآورد شده است.
بیشتر بخوانید» به منظور آشنایی با دانشگاههای آمریکا و هزینه های مربوط به تحصیل در آن ها پیشنهاد میکنیم به مقاله معرفی دانشگاههای آمریکا مراجعه کنید.
هزینه خانه دانشجویی در آمریکا
هزینه اقامت و اجاره خانه دانشجویی در آمریکا، بخش عظیمی از هزینه های زندگی در آمریکا را تشکیل می دهد.
هزینه های مربوط به خانه دانشجویی به عواملی نظیر موقعیت جغرافیایی، وسعت خانه، امکانات خانه مورد نظر و … بستگی دارد.
یکی از اقتصادی ترین مکان های اقامتی که به منظور کاهش هزینه های زندگی دانشجویی در آمریکا، پیشنهاد می شود، خوابگاه های مشترک هستند که هزینه اقامت در آن ها به طور میانگین 750 دلار در ماه است.
سیستم حمل و نقل ضعیف
یکی از مواردی که بسیاری از مهاجران از آن بیاطلاع هستند، سیستم حمل و نقل ضعیف در بسیاری از شهرهای آمریکا است. البته اگر در شهرهای بزرگ و پرجمعیت اقامت داشته باشید میتوانید از سرویسهای حمل و نقل عمومی مانند اتوبوس، قطارهای شهری، و تاکسی استفاده کنید. اما در بسیاری از شهرهای کوچک و مناطق مسکونی حومه هیچ سرویس حمل و نقل عمومی وجود ندارد و افراد باید با استفاده از وسیله نقلیه شخصی خود تردد کنند. این موضوع میتواند برای دانشجویان بینالمللی که در آمریکا تحصیل میکنند بروز مشکل کند.
هر چند که هزینه و نرخ زندگی در شهرهای بزرگتر آمریکا نسبت به شهرهای کوچکتر بسیار گرانتر است؛ اما با این وجود با اقامت در این شهرها میتوانید به راحتی از سرویسهای حمل و نقل عمومی استفاده کنید تا در رفت و آمدهای خود دچار مشکل نشوید.
هزینه حمل و نقل در آمریکا
با توجه به آنچه که در بخش قبلی مقاله به آن اشاره کردیم یکی از بزرگترین چالش های زندگی دانشجویی در آمریکا،
نحوه رفت و آمد است؛ چرا که تقریبا هیچ یک از شهرهای کوچک آمریکا به وسایل حمل و نقل عمومی نظیر مترو و اتوبوس، مجهز نبوده و همین امر باعث شده هزینه های مربوط به حمل و نقل در آمریکا، نسبتا زیاد باشد.
به طور میانگین هر نفر در آمریکا باید ماهیانه بین 100 الی 200 دلار را برای هزینه های رفت و آمد خود در نظر بگیرد.
بیمه درمانی
از دیگر مشکلاتی که ممکن است به هنگام زندگی دانشجویی در آمریکا با آن مواجه شوید، دریافت بیمه درمانی است. اگر قصد اقامت دائم در کشور امریکا را داشته باشید باید بتوانید برای خود شغل مناسبی یافت کنید؛ زیرا بیمه درمانی تنها به افراد شاغل تعلق خواهد گرفت. این در حالی است که هزینه دارو و درمان در کشور آمریکا جزو هزینههای سنگین به شمار میروند.
البته باید در نظر داشته باشید که با وجود اینکه بیمههای درمانی بخشی از هزینهها را تقبل میکنند، شما باز هم باید هزینههای بالایی را برای دریافت خدمات درمانی پرداخت کنید. معمولاً شهروندان آمریکایی پیشگیری را به درمان ترجیه میدهند تا ناچار به پرداخت هزینههای سنگین درمانی نشوند. بدین ترتیب بهتر است پیش از مهاجرت تحصیلی آمریکا این موارد را به خاطر داشته باشید.
هزینه زندگی دانشجویی در شهرهای مختلف آمریکا
یکی از اصلی ترین فاکتورهای موثر بر هزینه های زندگی دانشجویی در آمریکا، منطقه، شهر و یا ایالتی است که در آن سکونت دارید. هر چه شهر محل سکونتتان، شرایط آب و هوایی بهتری داشته باشد و از نظر اقتصادی نیز پررونق تر باشد، هزینه های زندگی در آن بیشتر خواهد بود.
منهتن، گران ترین شهر آمریکا می باشد؛ بنابراین اگر قصد مهاجرت تحصیلی به آمریکا را دارید، حتما به این نکته توجه داشته باشید که تنها در صورت تمکن مالی، دانشگاه های واقع در شهر منهتن را انتخاب کنید؛ در غیر این صورت احتمال ریجکتی ویزای آمریکا بسیار زیاد خواهد بود.
رتبه های بعدی در لیست گران ترین شهرهای آمریکا پس از منهتن، به شهرهای زیر تعلق دارد:
- سانفرانسیسکو
- هونولولو
- بروکلیم
- واشنگتن دی سی
- سیاتل
- اوکلند
- آرلینگتون
- کوئینز
در مقابل، شهرهای فورت وین، تگزاس، براونویل، جزء شهرهای ارزان در آمریکا هستند که می توانید آن ها را برای زندگی دانشجویی در آمریکا انتخاب کنید.
هزینه خورد و خوراک در آمریکا
یکی از اصلی ترین هزینه های زندگی دانشجویی در آمریکا، مربوط به خورد و خوراک می باشد. هزینه خورد و خوراک با توجه به موقعیت مکانی، عادت های غذایی و … برای هر فرد با دیگری متفاوت است؛ اما به طور میانگین باید حدودا 500 دلار را به منظور هزینه تهیه مواد غذایی و خوراکی برای هر نفر در ماه در نظر داشته باشید.
آنچه در این مقاله بیان کردیم
همانطور که در پارسیان اپلای خواندید، کشور آمریکا یکی از بزرگترین سرمایهداران و یکی از بهترین کشورها برای تحصیل و اقامت است. سطح بالای علمی دانشگاهها موجب علاقه بسیاری از دانشجویان به تحصیل در این کشور میشود. نکتهای که باید به آن توجه داشت، شرایط زندگی دانشجویی در آمریکا و هزینههای زندگی دانشجویی است. بیشترین بخش از هزینههای دانشجویان به شهریه دانشگاه و اجاره مسکن تعلق خواهد داشت. این در حالی است که مواد غذایی بسیار ارزان و خدمات درمانی بسیار گران هستند. شرایط آب و هوایی در آمریکا نیز در هر یک از بخشهای کشور بسیار متفاوت است که در این مقاله به توضیح درباره آن پرداختیم.