باید ها و نبایدهای زندگی دانشجویی در آلمان

بسیاری از دانشجویان برای برخورداری از شرایط بهتر زندگی و تحصیل به کشورهای خارجی مهاجرت می‌کنند. یکی از بهترین کشورها برای دانشجویان بین‌المللی کشور آلمان است. امکان تحصیل رایگان در آلمان و همچنین سطح بالای دانشگاه‌های این کشور یکی از بزرگ‌ترین دلایل علاقه دانشجویان به آلمان است. آلمان هفتمین کشور بزرگ اروپا است که حدود 80 میلیون نفر جمعیت دارد و حدود 7 درصد از این جمعیت را اتباع خارجی تشکیل می‌دهند. در این مقاله قصد داریم درباره مشکلات و شرایط زندگی دانشجویی در آلمان، هزینه‌های زندگی دانشجویی، و همچنین شرایط آب و هوایی غالب بر این کشور صحبت کنیم. با پارسیان اپلای همراه شوید.

هزینه زندگی دانشجویی

شرایط زندگی دانشجویی در آلمان چگونه است

کشور آلمان یکی از بهترین و برجسته‌ترین کشورها برای تحصیل دانشجویان بین‌المللی است. آلمان کشوری بسیار غنی و ثروتمند است که چشم‌انداز امیدوارکننده‌ای را در مقابل افراد جویای کار و تحصیل در اروپا قرار می‌دهد. علاوه بر این دانشگاه‌های این کشور از سطح علمی بالایی برخوردارند. به همین دلیل بسیاری از ایرانیان نیز مشتاق مهاجرت تحصیلی به آلمان و اخذ اقامت این کشور هستند. البته مهاجرت تحصیلی به این کشور به تنهایی موجب اخذ اقامت دائم نخواهد شد؛ اما ادامه تحصیل در دانشگاه‌های آلمان می‌تواند اولین قدم برای اخذ اقامت این کشور قدرتمند باشد. کشور آلمان از جمله کشورهایی است که در آن می‌توانید از تحصیلات رایگان بهره‌مند شوید. مراکز تحصیلی در این کشور در 4 گروه اصلی قرار می‌گیرند که عبارت است از:

  • دانشگاه فدرال
  • آکادمی موسیقی و هنر
  • دانشکده‌های ورزشی
  • موسسات آموزش عالی

اگر در دانشگاه‌های دولتی آلمان تحصیل کنید دیگر نیازی به پرداخت شهریه نخواهید داشت و تنها مبلغی مختصر به عنوان هزینه ثبت‌نام از شما گرفته خواهد شد. بسیاری از مهاجران و دانشجویان بین‌المللی درباره برخورد دیگر افراد در کشور آلمان نگران هستند. شاید شما نیز در برخورد اول رفتار مردم این کشور را سرد و غیردوستانه بدانید؛ اما پس از گذشت زمانی متوجه صمیمیت و خیرخواهی مردم خواهید شد. شهروندان آلمانی به طور کلی برای ساختار و حریم ارزش زیادی قائل هستند. علاوه بر این حضور مهاجران از اقصی نقاط جهان موجب ایجاد بافت فرهنگی متنوع در این کشور شده است؛ که این مسئله نیز می‌تواند به صمیمیت بیش‌تر افراد نسبت به یکدیگر کمک کند. یکی از مهم‌ترین مواردی که می‌تواند زندگی دانشجویی در آلمان را با مشکل مواجه کند، یادگیری زبان آلمانی است. البته در شهرهای کوچک‌تر می‌توانید به راحتی از زبان انگلیسی استفاده کنید؛ اما برای کار و زندگی در شهرهای بزرگ‌تر بهتر است هر چه سریع‌تر زبان آلمانی خود را تقویت کنید.

مشکلات زندگی دانشجویی در آلمان چیست

بسیاری از مهاجران و دانشجویان پس از مهاجرت کاری به آلمان و به کشورهای دیگر با مشکلات متعددی روبرو می‌شوند. اگر از این مشکلات و راه‌های از میان برداشتن آن‌ها آگاهی نداشته باشید، زندگی در کشور مقصد می‌تواند برایتان طاقت‌فرسا شود. بسیاری از دانشجویان بین‌المللی نیز پس از مدتی اقامت در کشور مقصد ناچار به بازگشت به کشور خود می‌شوند. به همین دلیل توصیه می‌شود که پیش از هر چیز درباره مشکلات و مسائل احتمالی تحقیق کنید. برخی از مشکلاتی که ممکن است طی زندگی در کشور آلمان با آن‌ها مواجه شوید عبارت است از:

یادگیری زبان آلمانی

با وجود اینکه می‌توانید در بسیاری از دانشگاه‌های آلمان به زبان انگلیسی صحبت کرده و با دیگر افراد ارتباط برقرار کنید، باز هم به زبان آلمانی نیاز خواهید داشت. اگر قصد دارید پس از اتمام تحصیل خود در آلمان بمانید و شغل مناسبی برای خود یافت کنید، توصیه می‌شود که در طی تحصیل زبان آلمانی را به خوبی بیاموزید. علاوه بر این مهارت و تسلط کافی بر این زبان می‌تواند به یافتن کارهای پاره وقت دانشجویی نیز به شما کمک کند. البته بسیاری از دانشجویان زبان آلمانی را زبانی مشکل و پیچیده می‌دانند. با این وجود با گذراندن دوره‌های زبان آلمانی و سپس حضور در میان شهروندان این کشور، فرصت مناسبی برای یادگیری این زبان و تسلط کافی بر آن در اختیار خواهید داشت.

مخارج زندگی دانشجویی

تامین هزینه‌های زندگی

از دیگر مشکلات زندگی دانشجویی در آلمان، تامین هزینه‌های زندگی است. البته بهتر است بدانید که هزینه زندگی دانشجویی در کشور آلمان در مقایسه با دیگر کشورهای اروپایی بسیار مناسب و مقرون به صرفه است. دلیل این امر نیز امکان تحصیل رایگان در این کشور است. با تحصیل رایگان بزرگ‌ترین هزینه‌ای که برای شما باقی خواهد ماند هزینه اجاره مسکن است. با تحصیل در دانشگاه‌های آلمان اجازه کار پاره وقت نیز خواهید داشت؛ بدین ترتیب می‌توانید بخش زیادی از هزینه‌های خود را جبران کنید. علاوه بر این با تغییر سبک زندگی خود و کمی صرفه‌جویی می‌توانید به راحتی بر این مشکل غلبه کنید. علاوه بر این با اقامت در شهرهای کم‌جمعیت و کوچک‌تر هزینه زندگی نیز کم‌تر خواهد بود.

کار و درآمد

اگر پس از اتمام تحصیل خود قصد اقامت در آلمان و کار در این کشور را داشته باشید، ممکن است یافتن شغل مناسب و درآمد کافی را کمی مشکل بیابید. معمولاً یافتن کار برای مهاجران و افراد غیربومی کمی مشکل‌تر خواهد بود. علاوه بر این مالیات در کشور آلمان بسیار بالا است و گاهی ممکن است برای تامین هزینه‌های خود و پرداخت مالیات ناچار به انجام کارهای بیش‌تری شوید. البته اگر بتوانید به زبان آلمانی تسلط کافی پیدا کرده و در دوره تحصیل خود رزومه مناسبی فراهم کنید، یافتن شغل مناسب و درآمد کافی برای شما چندان مشکل نخواهد بود.

هزینه زندگی دانشجویی در آلمان چقدر است

یکی از مهم‌ترین مسائلی که ممکن است برای بسیاری از دانشجویان بین‌المللی و مهاجران نگرانی ایجاد کند، هزینه‌های زندگی دانشجویی در آلمان است. مهم‌ترین موردی که در این زمینه ایجاد نگرانی می‌کند، هزینه لازم برای مسکن خواهد بود. البته بسیاری از دانشگاه‌های آلمان برای دانشجویان بین‌المللی خود محلی برای اقامت در نظر گرفته‌اند؛ اما تعداد این محل‌ها بسیار محدود است و به همین دلیل بسیاری از دانشجویان ناچار به اجاره آپارتمان‌های دانشجویی و یا اقامت در اقامت‌گاه‌های دانشجویی خواهند شد. همانطور که پیش‌تر گفتیم تحصیل در دانشگاه‌های دولتی آلمان هیچ هزینه‌ای ندارد؛ اما اگر قصد تحصیل در دانشگاه‌های خصوصی را دارید باید شهریه لازم را نیز در لیست هزینه‌های خود یادداشت کنید. به طور کلی هزینه زندگی دانشجویی در آلمان 600 تا 800 یورو در ماه برآورد شده است. این مبلغ در مقایسه با دیگر کشورهای اروپایی بسیار مقرون ‌به‌ صرفه است.

 

هزینه اجاره مسکن و سایر هزینه‌های زندگی کاملاً به شهر و منطقه انتخابی شما بستگی خواهند داشت؛ به همین دلیل بهتر است پیش از مهاجرت به آلمان درباره هزینه‌های شهر مقصد خود تحقیق کنید. به طور کلی هزینه اقامت و زندگی در شهرهای بزرگ‌تر و پرجمعیت‌تر مانند شهر مونیخ گران‌تر خواهد بود. اگر می‌خواهید هزینه مربوط به مسکن را نیز کاهش دهید، می‌توانید با اقامت در مسکن اشتراکی، زندگی در خوابگاه، و یا زندگی با یک خانواده میزبان این کار را انجام دهید. به خاطر داشته باشید که مناطق جنوبی کشور آلمان گران‌ترین بخش‌ها برای زندگی خواهند بود؛ در حالی که با زندگی در مناطق شرقی آلمان به هزینه کم‌تری برای زندگی نیاز خواهید داشت. سیستم حمل و نقل عمومی در آلمان کیفیت بالا و هزینه قابل قبولی دارد. بدین ترتیب با استفاده از سیستم‌های حمل و نقل عمومی نیز می‌توانید هزینه زندگی در آلمان را تا میزان زیادی کاهش دهید.

اعزام دانشجو در مشهد

شرایط آب و هوایی در آلمان چگونه است

از دیگر مسائلی که بهتر است پیش از مهاجرت تحصیلی آلمان به آن توجه کنید، شرایط آب و هوایی در این کشور است. به صورت کلی آب و هوای غالب بر کشور آلمان را می‌توان با تابستان‌های نسبتاً گرم و زمستان‌های نسبتاً سرد توصیف کرد. البته شرایط آب و هوایی در آلمان میان مناطق جنوبی و شمالی این کشور تا حدودی زیاد است. بهار واقعی در مناطق جنوبی آلمان در ماه آوریل آغاز می‌شود و بهترین آب و هوا را می‌توانید از ماه می مشاهده کنید. دمای هوا در مناطق شمالی نسبت به مناطق جنوبی کم‌تر است. در فصل تابستان می‌توانید آب و هوایی نسبتاً گرم و متبوع را مشاهده کنید. فصل تابستان اوج فصل ورود مسافران و توریست‌ها به آلمان است.

در فصل پاییز دمای هوا به 17 الی 18 درجه سانتیگراد می‌رسد. فصل پاییز بارانی‌ترین فصل در کشور آلمان است. با فرا رسیدن فصل زمستان می‌توان در مناطق جنوبی دمای بسیار پایین‌تری را تجربه کرد. گاهی می‌توانید انتظار دمای -20 درجه را نیز در این نقاط داشته باشید. امکان بارندگی در کشور آلمان در تمام طول سال وجود دارد. به طور متوسط گرم‌ترین دما به 36 درجه و سردترین دما به -10 درجه سانتیگراد می‌رسد. بالاترین درجه حرارت در کشور آلمان مربوط به نواحی جنوب غربی است که آب و هوایی مدیترانه‌ای دارد. معمولاً بهترین زمان سفر به مناطق نزدیک به سواحل دریای شمالی و دریای بالتیک در کشور آلمان از ماه می تا سپتامبر است.

به طور خلاصه

همانطور که در  موسسه اعزام دانشجو در مشهد به نام پارسیان اپلای خواندید، کشور آلمان یکی از محبوب‌ترین و مهاجرپذیرترین کشورها در سرتاسر جهان است. سطح علمی بالای دانشگاه‌های آلمان و همچنین امکان تحصیل رایگان، این کشور را به یکی از محبوب‌ترین مقصدها برای دانشجویان تبدیل کرده است. در این مقاله به بررسی برخی از مشکلات زندگی دانشجویی در آلمان و همچنین هزینه‌های مربوطه پرداختیم. اگر از امکانات تحصیل رایگان برخوردار شوید، بیش‌ترین هزینه شما مربوط به اجاره مسکن خواهد بود. البته دانشجویان بین‌المللی می‌توانند همزمان با تحصیل خود به کاری پاره وقت نیز مشغول شوند تا بتوانند بخشی از هزینه‌های خود را جبران کنند.

در این رابطه بخوانید...

آخرین نوشته‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *